Isnin, Oktober 13, 2008

Satu Kejayaan..

Nampaknya blog ini telah berjaya memberi jasa kepada pelajar2 UMP.. Jika korang perasan, bermula awal semester ini, laman2 kereta kebanyakannya telah diblock seperti supercars.net dan edmunds.com.. Malahan, laman web bank maya, paypal.com juga telah menjadi mangsa 'blocker2' (bukan blogger2 yee) UMP.. Akibatnya projek besar saya, iaitu blog rear-wheel tidak dpt selalu diupdate kerana kepayahan mencari info2 kereta.. Melalui entri yg lepas bertajuk 'Pihak ICT yang semakin .............', saya telah membawa permasalahan ini ke dalam dunia blog dan mendapat reaksi drpd pihak ICT.. Dan kini saya merasa bangga kerana walaupun blog ini x lah sepopular John Chow, Paul Tan, Che Det mahupun Liga Kampung, tetapi entri saya yg lepas berjaya membuka mata pihak2 tertentu untuk mereview semula blog2 yg perlu & tidak perlu diblock.. Jadi, teruskan menyokong blog yang sentiasa memberikan anda sesuatu yang menarik ini.. Akhir kata, tima kasih ICT..

2 ulasan:

  1. Salam perkenalan,

    hehe.. ko kne cari alternatif lain bro.. ko kutuk la cane pun camtu gak dorg, mpp pun xley wat pape da bertahun2.. ICT mmg xnak buka byk port tertentu tok kemudahan e-commerce..

    BalasPadam
  2. FYI, most of the e-commerce sites and banking transaction only using one secured port for their activities, 443 or HTTPS. I don't think that port are blocked.

    And network administrator not simply blocked or open any ports, they must do it to protect network for security reason, and also protecting users from spamming or hacked!

    BalasPadam