Isnin, April 06, 2009

Formula 1 Oh Formula 1..

Salam semua pembaca blog ini.. Pada peminat-peminat sukan bermotor, mesti korang dah tahu bahawa Formula 1 telah berlangsung di Litar Sepang semalam bersamaan 5 April.. Korang dah tahu resultnya?? Mari sini aku bagitau keputusan Formula 1 Litar Sepang semalam..

1. Jenson Button (Brawn-Mercedes)
2. Nick Heidfeld (BMW Sauber)
3. Timo Glock (Toyota)

Inilah pelumba-pelumba yang berjaya menaiki podium semalam.. Manakah pelumba-pelumba daripada McLaren Mercedes mahupun Ferrari.. Nampaknya penggunaan "diffuser" dan juga teknologi "KERS" benar-benar membantu pasukan-pasukan bawahan untuk mengupgrade kereta mereka ke satu tahap yang tidak dapat dijangka oleh pasukan-pasukan besar..

Dengan hujan lebat yang memaksa semua pelumba hanya menghabiskan maksimum 31 laps, mata untuk pelumba kali ini juga dipotong setengah yang bermakna Button hanya mendapat 5 mata walaupun bergelar juara.. Jom usha-usha sikit gambar-gambar yang berjaya aku tangkap di Litar Sepang semalam.. Sori aaa, gambar gegar pasal keta laju sangat..

Keta yang bergerak pada kelajuan 300 km/j

Pertarungan sengit Red Bull dan BMW

Keta sapa la yang spin ni

Penyampaian hadiah pada pemenang

Dengan kipas susah mati Ferrari

Dengan awek BMW Sauber

Ada gaya rider sejati tak??

10 ulasan:

  1. Dapat tiket free lagi ker??? Haper la wat game lambat ... biaser kan kol 3.00 dh setat

    BalasPadam
  2. bmw sauber x kn awek mlyu??x de awek org putih ke

    BalasPadam
  3. Ko minat tgk F1 ya...aku tak minat langsung...tak faham la apa yang best tgk F1 ni...

    BalasPadam
  4. zamri ~ mesti la free.. mana nk cekau duit harga tiket RM500 tu..

    tanpa nama ~ tu la, x jumpa lak orang putih pakai baju bmw sauber tu..

    active blogger ~ standard la tu.. x sume org minat dia sama..

    BalasPadam
  5. walawei admin blog ni pegi F1 siot..hoho..

    BalasPadam
  6. perghhh dah lama la tak tengok live. hehe :)

    BalasPadam
  7. makanmalaya ~ aku dua tahun straight gi tgk live.. hehehe..

    BalasPadam
  8. tu umbrella girl ke hehe

    BalasPadam
  9. zamz ~ ye la tu kot.. hehehe..

    BalasPadam